Je kat wassen zonder water?

De titel klinkt misschien een beetje tegenstrijdig. Want hoe kun je je kat nu wassen zonder water? Vooruit, ik weet niet of je het echt wassen mag noemen, maar er zijn zeker opties! Ik heb namelijk een nieuw product in de salon, wat ook ideaal is voor thuisgebruik! De wasmousse van Dermagroom! Daarover lees je meer in de blog.

Katten en water
Katten houden vaak totaal niet van nat worden; wassen is daarom iets wat ik in de salon eigenlijk niet doe. Natuurlijk zijn er uitzonderingen (onze eigen Luna bijvoorbeeld springt rustig zelf in bad…), maar het meerendeel van de katten vind het vreselijk. Maar wat nou als je kat toch echt wel een viezig, vettig vachtje heeft?

Kattentrimkeurmerk
Via het kattentrimkeurmerk werd ik gewezen op de mousse van het merk Dermagroom. Het bijzondere aan de mousse? Je hoeft het niet uit te spoelen! En er is bovendien geen geur aan toegevoegd, ideaal voor katten dus. Hieronder een stukje tekst van Dermagroom zelf over de mouse:

“Daily Fresh mousse reinigt effectief de vieze en stinkende vacht zonder water. Sinodor ® maskeert vieze geuren niet, maar verwijdert deze krachtig. De mousse is geschikt als dagelijkse verzorging van schilferige, vette en/ of droge huid. Reguleert de talgproductie en de aanmaak van nieuwe huidcellen. Hydrateert en beschermt de huid met behulp van hyaluronzuur, pro-vitamine B5 en ceramiden. Zeer geschikt voor dieren die moeilijk te wassen zijn of erg gevoelig zijn voor geuren.

Gebruik: Pomp de mousse in de handpalm en wrijf deze in de vacht. De vacht met schuim doordrenken zodat het tot op de huid komt. Niet uitspoelen, maar droogdeppen met een handdoek of aan de lucht laten drogen.”

Talgregulatie
Extra fijn is dat deze mousse de huid verzorgt en de talgproductie reguleert. Handig dus bij vette of juist droge vacht en huid. Ook wordt de vacht niet volledig ontvet; daar creëer je namelijk alleen maar meer problemen mee.

Oftewel, ik ben enthousiast! Ik gebruik het al een tijdje in de salon en onlangs heb ik een lezing gekregen van Dermagroom tijdens het Kattentrimkeurmerk Event. Daardoor nu nog meer enthousiast! De mousse is dus ideaal als jouw kat af en toe een viezige vacht heeft. Of als je kat bijvoorbeeld een keertje wat urine of andere viezigheid over de vacht heeft gekregen.

Je vindt de mousse in de webshop of kunt het aanschaffen in de salon.

Previous
Previous

Hoe kam je moeilijke katten?

Next
Next

(Einde van de) wintervilt?